Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ

Υλικά:

  • 8 μεγάλες γαρίδες Ατλαντικού
  • 1 καβούρι 
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ζωμό ψαριού
  • 80 ml χυμό ντομάτας
  • 60 ml σόγια σος
  • 2 κγ καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1/4 κούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

    Αφαιρούμε τα πτερύγια σχήματος V στην κάτω πλευρά του καβουριού, τα αναποδογυρίζουμε και ακουμπάμε ένα μαχαίρι στη ραφή ανάμεσα στα δύο πίσω πόδια. Σπρώχνουμε προς τα πάνω για να αποκολλήσουμε το καβούκι, το οποίο βγάζουμε τραβώντας προς τα πάνω. Αφαιρούμε τα σπλάχνα, κόβουμε στη μέση το καβούρι κατά μήκος, αποκολλούμε τις δαγκάνες και τις σπάμε με καρυοθραύστη στη μέση. Σε γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε τις πιπεριές την κόκκινη και τις τσίλι μαζί με το σκόρδο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε τη σόγια σος, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό ψαριού, το αλάτι και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τα κομμάτια από το καβούρι (σώμα, δαγκάνες) και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το κόλιαντρο ψιλοκομμένο. Σε πιατέλα τοποθετούμε από κάτω το καβούρι και από πάνω τις γαρίδες και το συνοδεύουμε με νουντλς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.