ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά:
- 500 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες 1 εκ.
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 κσ μαϊντανό
- 6 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και το μαιντανό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, πιέζοντας συνεχώς τις πατάτες να γίνει ίσια η επιφάνεια στο τηγάνι. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η ομελέτα. Στο δεκάλεπτο τη γυρνάμε από την άλλη μεριά προσεκτικά χρησιμοποιώντας πιάτο για να την αναποδογυρίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.