ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΝΗ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (BOURRIDE)
Υλικά:
- 1/4 κγ σαφράν
- 1 λίτρο λευκό κρασί
- 1 πράσο σε φέτες
- 2 καρότα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 2 μακρόστενα κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού
- 1 κσ θυμάρι
- 2 κιλά φιλέτο ψαριού
- 3 κρόκοι αυγών
- αλάτι, πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
- 2 κρόκοι αυγών
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κγ χυμό λεμόνι
- 250 ml ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά αλέθοντας στο μπλέντερ τους κρόκους, το σκόρδο και το λεμόνι μέχρι να γίνουν κρεμώδης πολτός. Ρίχνουμε το λάδι σε πολύ λεπτή ροή, αλατοπιπερώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ετοιμάζουμε τη σούπα: Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το σαφράν, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι, τις φλούδες πορτοκαλιού, το θυμάρι, το ψάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό και τα βράζουμε. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τους 3 κρόκους αυγών με τη μισή σκορδαλιά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σταδιακά προσθέτουμε 2 κσ από το ζωμό της σούπας, ανακατεύοντας συνεχώς όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς, όχι όμως να σβολιάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.