Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ


Υλικά:
  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 1 μελιτζάνα μεγάλη
  • χοντρό αλάτι
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 2 κσ ξύδι
  • 1 κσ εστραγκόν
  • 1/2 φλυτζάνι ζωμό κότας
  • 1/3 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, αφήνοντάς τες για 30 λεπτά. Μετά τις ξεπλένουμε καλά και αφού τις στραγγίσουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις ψήνουμε στο γκριλ. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σε μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το εστραγκόν και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα από το μπλέντερ στο τηγάνι μαζί με το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις μελιτζάνες ανακατεύοντας να δέσουν με τη σάλτσα. Ρίχνουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.