Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

QEYSI POLOW

QEYSI POLOW

Υλικά:
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
  • 1 κρεμμύδι σε καρέ
  • 700 γρ αρνίσιο μπούτι
  • 1 κγ κουρκουμάς
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ κύμινο
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό λάιμ
  • 1/4 κγ σαφράν
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κσ ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • 3 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα στα 4
  • 1/2 φλυτζάνι αποξηραμένοι χουρμάδες στα 4
  • 1//2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι


    Για το κρέας: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, κανέλα, κύμινο και χυμό λάιμ, προσθέτοντας και 1 1/2 φλυτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε νερό. Μόλις περάσει η 1 ώρα ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε στην άκρη. Για το ρύζι: Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, τους χουρμάδες και τις σταφίδες και σοτάρουμε για 5 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ρύζι μαζί με 8 φλυτζάνια νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει. Βάζουμε σε σκεύος το κρέας και από πάνω καλύπτουμε με το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.