Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

Υλικά:
  • 250 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 12 γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος
  • 4 πλοκάμια χταπόδι σε κυβάκια
  • 16 χτένια καθαρισμένα
  • 12 σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 250 γρ φιλέτο ψαριού σε κύβους
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΛΟ
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σταδιακά ρίχνουμε 300 ml χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Χτυπάμε το ασπράδι  μαρέγκα και το ενσωματώνουμε στο χυλό. Βουτάμε τα θαλασσινά αφού τα χωρίσουμε ανά είδος, τα βουτάμε στο χυλό και τα τοποθετούμε προσεκτικά στο λάδι που έχουμε ζεστάνει καλά. Τηγανίζουμε 3 λεπτά το καθένα ή μέχρι να ροδίσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.