ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικά:
- 200 γρ μύδια
- 8 γαρίδες
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπας λευκό κρασί
- 1/4 κούπας ντοματοπολτός
- 400 γρ χυμό ντομάτας
- 1/3 κούπας νερό
- 250 γρ φετουτσίνι
- 1/3 κούπας γάλα
- 1 κσ βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βράζουμε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό. Τρίβουμε τα μύδια και καθαρίζουμε τα μουστάκια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας την ουρά και αφαιρούμε το εντεράκι. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό αφήνοντάς τα να πάρουν βράση. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ώσπου να πηχτώσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες μαζί με το γάλα στη σάλτσα ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και ρίχνουμε τη σάλτσα στα φετουτσίνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.