Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

GOLDEN BAGS (ΧΡΥΣΕΣ ΦΩΛΙΕΣ) ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ (THUNG TONG)

GOLDEN BAGS (ΧΡΥΣΕΣ ΦΩΛΙΕΣ) ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ (THUNG TONG)


Υλικά:
  • 40 φύλλα spring rolls
  • 400 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 250 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ κάσιους ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κσ oyster sauce
  • αλάτι, πιπέρι
  • 40 σχοινόπρασα
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • λάδι για τηγάνισμα



    Αναμειγνύουμε σε μπολ τις γαρίδες, τα κάστανα, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα στρειδιού, το αλάτι και το πιπέρι. Μουλιάζουμε παράλληλα σε βραστό νερό για 5 λεπτά τα σχοινόπρασα να μαλακώσουν και μετά τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Σε κάθε φύλλο spring roll τοποθετούμε στο κέντρο λίγο από τη γέμιση και κλείνουμε το ρολό σαν πουγκί, δένοντας το καθένα με ένα σχοινόπρασο. Επαναλαμβάνουμε και για τα 40 ρολά. Πασπαλίζουμε τα πουγκιά με αλεύρι και τα βουτάμε (σε δόσεις) σε γουόκ με λάδι που έχει κάψει πολύ καλά. Αφήνουμε στο λάδι για 10 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.