ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Υλικά
- 200 γρ μύδια ψίχα
- 12 γαρίδες
- 150 γρ καλαμάρια χωρίς πλοκάμια
- 2 κγ λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κγ τζίντζερ ξύσμα
- 1 κσ κάρι
- 1/2 κγ κουρκουμά
- 2 1/3 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 150 γρ φασολάκια στρογγυλά
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Αφαιρούμε τα μουστάκια από τα μύδια και το εντεράκι από τις γαρίδες και κόβουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια των 4 εκ. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι και τον κουρκουμά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το γάλα, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά. Τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά, ρίχνουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. ανακατεύοντας καλά να δέσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.