Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΜΑΦΙΝ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ

ΜΑΦΙΝ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ

Υλικά
  • 2 1/2 φλιτζάνια φαρίνα
  • 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κγ κανέλα
  • 400 γρ μήλα
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • ΚΡΟΥΣΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ:
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 1/2 κσ ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 20 γρ βούτυρο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια για κέικ. Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρούστα ινδοκάρυδου βάζοντας τα υλικά σε μπολ και τρίβοντας με το χέρι το μείγμα μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ρίχνουμε σε μπολ τη φαρίνα, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε τα μήλα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το αυγό, το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε το μείγμα καλά. Γεμίζουμε τα φορμάκια για κέικ στα 3/4 και από πάνω τοποθετούμε την κρούστα στο υπόλοιπο 1/4 με κουταλάκι.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.