ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Υλικά
- 1/2 κιλό κουμκουάτ
- 3 1/2 φλιτζάνια νερό
- 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κγ τζίντζερ
Ψιλοκόβουμε τα κουμκουάτ και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ποτήρι με νερό και τα κουμκουάτ σε μπολ με νερό, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα κουκούτσια, τα πετάμε και κρατάμε το νερό τους. Βράζουμε το νερό με τα κουμκουάτ ρίχνοντας και το νερό από τα κουκούτσια για μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα κουμκουάτ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να "δέσει" η μαρμελάδα. Τοποθετούμε σε βάζο όσο είναι ακόμα ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.