ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Υλικά
- 2 δαμάσκηνα
- 185 γρ λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
- 6 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 1/2 κγ κανέλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε 12 φόρμες για ατομικά κέικ και κόβουμε τα δαμάσκηνα σε λεπτές φέτες χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την αμυγδαλόψιχα, τα ασπράδια των αυγών, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και την κανέλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζουμε το υλικό στα φορμάκια και βουτάμε στο κάθε φορμάκι από 3 φέτες δαμάσκηνο σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βουτάμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε ακόμα 5 λεπτά στα φορμάκια και μετά τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.