ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1/2 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κσ ελαιόλαδο
- χυμός μισού λεμονιού
- 2 αυγά βρασμένα
- 1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
- μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 1 φύλλο μαρούλι
- αλάτι, πιπέρι
- κράκερ ή κριτσίνια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο, το σέλινο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά ψιλοκομμένα, τη μαγιονέζα και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε την ντομάτα όπως στα γεμιστά κόβοντας το καπάκι και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα της. Γεμίζουμε με την τονοσαλάτα την ντομάτα την οποία τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο μαρουλιού και βάζουμε την υπόλοιπη τονοσαλάτα στο πιάτο. Σερβίρουμε με κράκερ ή κριτσίνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.