Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ



Υλικά:

  • 1 κιλό μερίδες αρνάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ μαρούλι
  • 100 γρ μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ελαιόλαδο

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο (1/2 κούπα) και σοτάρουμε πολύ καλά τις μερίδες από το αρνάκι και από τις 2 μεριές. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία κούπα νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το μαϊντανό και νερό και τα βράζουμε όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει εντελώς το κρέας χωρίς να αρχίσει να λιώνει. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια βαθιά κουτάλα από το ζουμί του φαγητού, προσθέτουμε το λεμόνι και το αυγό και τα χτυπάμε αυγολέμονο. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύοντας την με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού χωρίς να χαλάσει η εμφάνισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.