Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


Υλικά:

  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κγ βασιλικό ξερό
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Σε μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το κρασί, το αυγό χτυπημένο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σφαιρικά και τα τηγανίζουμε καλά από όλες τις μεριές. Τα βγάζουμε από το λάδι και τα αφήνουμε στη άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Εν τω μεταξύ σε αλατισμένη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι. Σε τηγάνι βράζουμε το χυμό ντομάτας, το βασιλικό, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα. Μόλις περάσει το μισάωρο,προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.