Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά:

  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 125 γρ βούτυρο
  • 1/4 φλυτζάνι γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 500 γρ αλεύρι
  • 2 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κγ σόδα
  • 1/4 κγ αλάτι
    Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε το περιεχόμενο στο πρώτο μπολ με τα υγρά υλικά. Η ζύμη πρέπει να μην είναι πολύ σκληρή αλλά και να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά όσο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε τα κουλουράκια μπαστουνάκια και γυρίζουμε τις άκρες κυκλικά. Φτιάχνονται 30-35 κουλουράκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.