Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ



Υλικά:


  • 1 γαλοπούλα γύρω στα 4 κιλά
  • 100 γρ μύρτιλλα αποξηραμένα
  • 1 ξινόμηλο
  • 100 γρ σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κγ κανέλα
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 4 πατάτες baby κομμένες στη μέση
  • 150 ml ζωμός κότας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σέλινο για 10 λεπτά σε μεσαία φωτιά. Προσθέτουμε και τα μύρτιλλα με το ξινόμηλο το οποίο έχουμε κόψει σε κυβάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα μέσα και έξω, αφαιρούμε τα εντόσθια και αλατίζουμε. Γεμίζουμε με τη γέμιση και ότι περισσέψει τα αραδιάζουμε στο πυρέξ που θα ψηθεί η γαλοπούλα. Κόβουμε και πατάτες baby και τις ρίχνουμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζωμό κότας με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Γυρνάμε από την άλλη τη γαλοπούλα και ψήνουμε άλλα 45 λεπτά. Προσθέτουμε νερό αν δούμε ότι χρειάζεται, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες όπου στην ώρα επάνω γυρνάμε από την άλλη ξανά τη γαλοπούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.