ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΕΣ
Υλικά:
Υλικά:
- 350 γρ σπανάκι
- 1/2 κγ ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 κγ μοσχοκάρυδο
- 100 γρ φέτα τριμμένη
- 1/2 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1 κσ μέντα ψιλοκομμένη
- 1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 φύλλα κρούστας
- 1 κγ σουσάμι
Βράζουμε σε νερό το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το στραγγίζουμε πολύ καλά να φύγει όλο το υγρό. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και αφού προσθέσουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατέψουμε καλά τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το σπανάκι. Εκεί ρίχνουμε τη φέτα, το λεμόνι, τη μέντα, το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε το μείγμα. Αλείφουμε κάθε φύλλο κρούστας με βούτυρο, το διπλώνουμε κατά μήκος στα τρία, και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στην άκρη της στενής πλευράς αφήνοντας λίγο περιθώριο. Διπλώνουμε διαγώνια το φύλλο μέχρι το τέλος του σχηματίζοντας τρίγωνα, τοποθετούμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.