Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΖΟΥΚΙ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΖΟΥΚΙ

Υλικά:


  • 150 γρ ρύζι με το φλοιό (ακαθάριστο)
  • 60 γρ φασόλια αζούκι
  • αποξηραμένα φύκια
  • αλάτι

    Αφήνουμε τα φασόλια 6 ώρες σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε, εκτός αν βρούμε κονσέρβα οπότε δε χρειάζεται. Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε χύτρα μαζί με τα φασόλια και 700 ml νερό, λίγο αλάτι και ένα κομμάτι φύκι. Βράζουμε χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά, μόλις πάρει βράση δυναμώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε τη χύτρα. Μόλις γυρίσει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 50 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μειωθεί η πίεση. Μετά ανοίγουμε το καπάκι να βγει όλος ο ατμός. Αν το ρύζι έχει κολλήσει ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το φύκι και το πετάμε. Αφού απορροφηθεί όλο το νερό σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.