ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 2/3 φλιτζανιού ξερά βερίκοκα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι πολτοποιημένος ανανάς κονσέρβα με το σιρόπι του
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 1/4 φλιτζανιού πολτός από μύρτιλλα ή βατόμουρα
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια μπανάνες σε φέτες
Βάζουμε τα βερίκοκα και το νερό σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα σε κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα με το νερό χωρίς να τα στραγγίσουμε, τον ανανά με το σιρόπι του και τα βράζουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό από τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα. Με πολτοποιητή αν χρειαστεί πολτοποιούμε τα βερίκοκα αν δεν διαλύονται με το κουτάλι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τις μπανάνες ψιλοκομμένες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.