ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Υλικά:
Υλικά:
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/3 φλιτζανιού ψωμί τριμμένο
- 1 κσ σάλτσα ντομάτας
- αλάτι, πιπέρι
- 40 γρ βούτυρο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 4 φέτες κίτρινο τυρί
- 4 αυγά
- 4 φέτες μπέικον
- 4 μεγάλα ψωμάκια για μπέργκερ
- φύλλα μαρούλι
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 4 φέτες παντζάρι
- 4 φέτες ανανά
Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη σάλτσα ντομάτας, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε 4 στρογγυλά μπιφτέκια και τα ψήνουμε. Ψήνουμε σε γκριλ τα μπιφτέκια ή τα τηγανίζουμε. Σε τηγάνι βάζουμε 30γρ βούτυρο και ρίχνουμε τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού τηγανίζοντάς τα μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και με το υπόλοιπο βούτυρο τηγανίζουμε τα αυγά. Ψήνουμε και τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε και αυτές στην άκρη. Σε κάθε ψωμάκι τοποθετούμε από κάτω προς τα πάνω μαρούλι, ντομάτα, παντζάρι, ανανά, μπιφτέκι, φέτα κίτρινο τυρί, τηγανητό κρεμμύδι, μπέικον και αυγό. Κλείνουμε με το άλλο ψωμάκι λίγο πριν σερβίρουμε λιώνοντας τον κρόκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.