ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΜΑΦΙΝ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ
Υλικά:
Υλικά:
- 2 1/2 φλιτζάνια φαρίνα
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κσ ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 125 γρ βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 2 κγ ξύσμα λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε φορμάκια μάφιν. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε εκεί τα αυγά, το γάλα, το χυμό λεμόνι με το ξύσμα και το βούτυρο. Γεμίζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό όταν το μπήγουμε στο κέντρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Βάζουμε τα μάφιν σε ταψί και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Μαζεύουμε το σιρόπι από το ταψί και το χύνουμε πάλι στα μάφιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.