Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΛΟΜΟΥ


ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΛΟΜΟΥ

Υλικά:


  • 100 γρ σολομό
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 1 κσ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 1/2 κσ βούτυρο
  • 1/4 κούπας αλεύρι
  • 1 1/2 γάλα
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ


    Ετοιμάζουμε πρώτα την μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά  και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε και το γάλα σιγά σιγά μέχρι να πήξει το μείγμα. Σβήνουμε τη φωτιά και μόλις λίγο κρυώσει ρίχνουμε τον κρόκο από το αυγό ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε και μετά βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο. Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομματάκια και το σοτάρουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι αφού αλατοπιπερώσουμε. Ρίχνουμε στην μπεσαμέλ, την παρμεζάνα, τα καρότα και το σολομό, καθώς και το ασπράδι του αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ 20 x 20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.