ΨΑΡΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΡΥ
Υλικά:
Υλικά:
- 2 φιλέτα άσπρου ψαριού
- 20 γαρίδες
- 1/2 κγ ξύσμα λεμόνι
- χυμό μισού λεμονιού
- 1 κγ τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κγ σαμπάλ οελέκ
- 1 κγ κάρυ
- 1/4 φιστίκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κγ κορν φλάουρ
- 1 φλιτζάνι νερό
- λίγο αλάτι
Χτυπάμε στο μπλέντερ το ξύσμα, το χυμό, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σαμπάλ οελέκ, το κάρυ και τα φιστίκια μέχρι να γίνουν μείγμα. Βγάζουμε το κέλυφος και τα εντεράκια από τις γαρίδες και τις βράζουμε με το ψάρι μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό, προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ, τις γαρίδες, το ψάρι και το αλάτι. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρεται με νουντλς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.