ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ
Υλικά:
Υλικά:
- 250 γρ βούτυρο σε κομματάκια
- 150 γρ κουβερτούρα
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1/3 φλιτζανιού λικέρ Καλούα
- 1 κγ στιγμιαίος καφές σε σκόνη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλιτζανιού φαρίνα
- 1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη
- 2 αυγά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 20 εκ και στρώνουμε στον πάτο και τα πλαϊνά της λαδόχαρτο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη άχνη, το νερό, το λικέρ και τον καφέ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φαρίνα, το κακάο και τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα να ανακατευτεί. Το αδειάζουμε στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα. Το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.