Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΠΑΝΤ ΤΑΪ (PAD THAI)

ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΠΑΝΤ ΤΑΪ (PAD THAI)


Υλικά:

  • 500 γρ λιγκουίνι
  • 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
  • 250 γρ κοτόπουλο σε κύβους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κσ τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών σόγιας
  • 2 κσ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κσ κάσιους
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 2 κσ σάλτσα σόγιας
  • 3 κσ μαύρη ζάχαρη
  • 2 κσ μπαλσάμικο
  • 2 κσ χυμό λάιμ
  • 2 κσ σάλτσα ψαριού
  • 1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι ενώ σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα αφήνουμε στη φωτιά για 7 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά και ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη σάλτσα, τις φύτρες φασολιών και τα κάσιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.