Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΝΙ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

ΑΡΝΙ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνί ψαχνό σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι


    Αφαιρούμε τα κόκαλα από το κρέας και το κόβουμε σε κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε κατσαρόλα με το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την ντομάτα διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα περίπου. Μετά ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό στο κρέας και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά χωρίς να το ανακατέψουμε ή να το ξεσκεπάσουμε. Μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.