Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ by Elias Mamalakis

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Υλικά:

  • ½ κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ σπόρους κόλιανδρου κοπανισμένοι σε γουδί
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κγ μπούκοβο
  • 60γρ. μυζήθρα ώριμη, χοντροτριμμένη
  • αλάτι



    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τις ροδέλες του πράσου. Τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις τα πράσα αρχίζουν να τσιτσιρίζουν, προσθέτετε την τηγανιά, το κοπανισμένο κόλιανδρο και το μπούκοβο, πάντα σε δυνατή φωτιά. Σοτάρετε ώσπου να ροδίσουν καλά τα υλικά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και αλατίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε ώσπου να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με την τριμμένη μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.