ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΔΟ
Υλικά:
- 2 κσ κορν φλάουρ
- 165 ml ζεστό νερό
- 40 γρ μαύρη ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1 καρπό βανίλιας κομμένο κατά μήκος
- 100 γρ σοκολάτα υγείας (70% τουλάχιστον κακάο) σε κομματάκια
- 680 ml γάλα
Διαλύουμε εντελώς το κορν φλάουρ στο ζεστό νερό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να μη σχηματίζονται σβόλοι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τον καρπό βανίλιας χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το μείγμα να βράσει 5 λεπτά. Βάζουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο πάλι χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα γίνει ομοιογενές, αφαιρούμε την κανέλα και τον καρπό βανίλιας και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.