ΓΚΑΣΠΑΤΣΙΟ
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι μικρά τρίμματα φρέσκου λευκού ψωμιού
- 2 κσ ξύδι μπαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 αγγούρι με τη φλούδα
- 1 κρεμμυδάκι ψλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 8 ντομάτες κομμένες στα 4
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κγ αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 αγγούρι με τη φλούδα
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 4 φέτες ψωμί χωρίς τις κόρες ψημένο
Βάζουμε στο μπλέντερ τα τρίμματα ψωμιού, το ξύδι, το σκόρδο, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και τα περνάμε από μεταλλικό σουρωτήρι. Τα ξαναβάζουμε στο μπλέντερ και ενώ δουλεύει ρίχνουμε με σταθερή ροή το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, ελέγχουμε την πυκνότητα και την αραιώνουμε με νερό αν χρειαστεί ώστε η σούπα να είναι λεπτή. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο. Προετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα κόβοντας το αγγούρι, τις πιπεριές και το ψωμί σε μικρούς κύβους. Σερβίρουμε τη σούπα κρύα σε μπολ βάζοντας τη γαρνιτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.