Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 5 γρ μαγιά μπύρας
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • λίγη βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα


    Αναμιγνύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνουμε τις σταφίδες, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ξαναζυμώνουμε το μείγμα. Αλείφουμε ατομικά φορμάκια με βούτυρο και γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα φορμάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο (περίπου 30 λεπτά). Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.