Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υλικά

  • 1 κότα 2 κιλών
  • 200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 8 βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση
  • 8 δαμάσκηνα μουλιασμένα σε κονιάκ
  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κσ μέλι
  • 1 κσ βούτυρο
  • 200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 3 γλυκάνισοι
  • αλάτι, πιπέρι

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα, τα μήλα και τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μέλι και αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά. Γεμίζουμε την κότα με τη γέμιση και κρατάμε όση περίσσεψε σε αλουμινόχαρτο. Κλείνουμε την κοιλιά της κότας με οδοντογλυφίδες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Τοποθετούμε την κότα σε ταψί, προσθέτουμε πατάτες και το αλουμινόχαρτο με τη γέμιση, ρίχνουμε το κρασί και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες. Ανά μισάωρο τη γυρνάμε από την άλλη μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.