Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΤΥΡΟΜΠΑΛΑ

  

ΤΥΡΟΜΠΑΛΑ

Υλικά
  • 1/2 φλιτζάνι φιστίκια χοντροσπασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροσπασμένα
  • 150 γρ αλμυρά κράκερ
  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • 75 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Χτυπάμε τα μισά κράκερ στο μούλτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο, προσθέτουμε τα τριμμένα κράκερ, τη γραβιέρα, την πιπεριά, τα μισά φιστίκια, τα μισά αμύγδαλα και το σχοινόπρασο και τα ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε μια επιφάνεια σπάμε τα υπόλοιπα μισά κράκερ και τα ανακατεύουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το πλάθουμε σαν μια μπάλα, την οποία κυλάμε στην επιφάνεια με τα υλικά, ώστε να κολλήσουν πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.