ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΧΑΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Υλικά
- 4 μπριζόλες κόντρα χοιρινές
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κσ πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
- 200 g. γιαούρτι
- 2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- ρίγανη
- 1 κιλό πατάτες baby
- 2 κγ δεντρολίβανο
- 1 κγ θυμάρι
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε λαδόκολλα, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε 3 κομμάτια και τα ρίχνουμε στην λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε με τα κομμάτια του κρέατος και τυλίγουμε σφιχτά μέσα στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα και ψήνουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, αλλά να μείνουν ζουμερές. Για ένα λεπτό ψήνουμε και τα κρεμμυδάκια. Σε πιατέλα βάζουμε τις μπριζόλες, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια, τους ρίχνουμε χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο και σερβίρουμε με το γιαούρτι και τη μουστάρδα ανακατεμένα μαζί σε μπολάκι. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις οποίες βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, δεντρολίβανο, θυμάρι και ελαιόλαδο και αφού τις ανακατέψουμε καλά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν στους 200° C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.