Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΜΟΥΣΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


ΜΟΥΣΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Υλικά

  • 550 γρ ρύζι βρασμένο
  • 4 φύλλα μαύρα φύκια
  • αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • πιπεριά πράσινη
  • αγγούρι
  • πιπεριά Φλωρίνης
  • μαγιονέζα
  • αλάτι
  • σόγια σως

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό χωρίς να λαπαδιάσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα λαχανικά σε λωρίδες. Σε λεία επιφάνεια τοποθετούμε το ειδικό roll για σούσι και από πάνω βάζουμε ένα φύκι. Αυτό θα επαναλάβουμε 4 φορές μία για κάθε φύκι. Τοποθετούμε το 1/4 του ρυζιού στο κέντρο του κάθε φυκιού και με βρεγμένα δάχτυλα το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φυκιού αφήνοντας 2 χιλιοστά από την κάθε άκρη. Στα 2 από τα 4 φύκια τοποθετούμε αποξηραμένα δαμάσκηνα στην μια άκρη (από εκεί που θα ξεκινήσουμε το τύλιγμα) πάνω στο ρύζι σε ευθεία. Γυρνώντας διαδοχικά το ειδικό roll τυλίγουμε το σούσι. Στα άλλα 2 φύκια πάνω από το ρύζι τοποθετούμε στην άκρη λωρίδες αγγούρι, πιπεριά πράσινη και πιπεριά Φλωρίνης και τυλίγουμε γυρνώντας το roll. Κόβουμε τα σούσι σε κομμάτια πάχους 3εκ. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε σάλτσα σόγιας για να βουτάμε τα κομμάτια σούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.