Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓKΙΝΑΡΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓKΙΝΑΡΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ


Υλικά

  • 6 καρδιές αγκινάρας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ ντοματίνια χρωματιστά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
  • 5 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κσ μπαλσάμικο
  • 1 κσ μουστάρδα
  • αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.Αραδιαζουμε τις αγκινάρες (καθαρισμένες) σε ταψί με λαδόκολλα, τις αλείφουμε με πινέλο με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο και αλάτι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Βάζουμε σε σαλατιέρα τις αγκινάρες, την πιπεριά Φλωρίνης και το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ για το οποίο χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το αλάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.