Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

BURGER ΜΕ ΚΙΜΑ


BURGER ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά
  • 500 γρ κιμάς
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο βοδινού
  • 200 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κσ χυμό λεμόνι
  • 1 κγ μουστάρδα
  • 2 κγ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κσ κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψωμάκια burger
  • 4 φύλλα μαρούλι

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπίπερο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά δυναμώνοντας τη φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας με τον αρακά και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ μέχρι να πηχτώσει η σάλτσα. Κόβουμε τα ψωμάκια burger στη μέση και τοποθετούμε στο καθένα από μια φέτα μαρουλιού και από πάνω τον κιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.