Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Υλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 250 γρ βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 2 αυγά + 6 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 350 γρ νερό
  • χυμός από μισό λεμόνι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Ετοιμάζουμε την κρέμα ρίχνοντας το γάλα σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να πάρουν βράση. Παράλληλα σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ προσθέτοντας τους κρόκους και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα αυγών στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ταψί τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα, αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και διπλώνουμε τις άκρες των φύλων που εξέχουν πάνω από την κρέμα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα κρούστας. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό με το σιρόπι που έχει κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.