ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ
Υλικά:
Υλικά:
- 500γρ μακαρονάκι κοφτό
- 1 κούπα γάλα
- 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ φέτα τριμμένη
- 50γρ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όσο βράζουν τα μακαρόνια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ενώ παράλληλα σε μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο. Ψήνουμε για 40 λεπτά, ανακατεύοντας στο εικοσάλεπτο.
- Tip 1: Το φαγητό αυτό μπορεί να σερβιριστεί με μπεσαμέλ από πάνω σαν σουφλέ ή ογκρατέν, αλλά από ένα γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ φαγητό θα γίνει βαρύ και θα χρειαστεί πολύ περισσότερη ώρα μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ.
- Info: Πολύ γνωστό "ετοιματζίδικο" φαγητό της Αγγλίας με το όνομα Macaroni and cheese που βασικά αποτελείται από ένα σακουλάκι σκόνης το οποίο ως δια μαγείας μόλις βράσει γίνεται φαγητό. Εμείς ως παραδοσιακοί, βάζουμε κανονικό μακαρόνι και κανονικά τυριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.