Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

Υλικά:

  • 1 μικρό κοκοράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει σε κομμάτια (στήθος/ μπούτια) τον κόκορα και να αφαιρέσει το κεφάλι. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κόκορα και από τις δύο μεριές, αφού τα αλατοπιπερώσουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τσιγαρίζουμε και το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά έχοντας στο νου μας να μην το ξεχάσουμε και διαλυθεί ο κόκορας.

  • Tip 1: Θα μπορούσαμε να βάλουμε 1 κγ κανέλας με την ντομάτα και τα άλλα μπαχαρικά και ίσως λίγο γαρίφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.