ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Υλικά:
Υλικά:
- 500 γρ κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κσ τριμμένη ντομάτα
- 2 φέτες ψωμί βρεγμένες και τριμμένες
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κσ ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- μια πρέζα μπαχάρι
- μια πρέζα βασιλικό
- χυμό από 1 ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Σε μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και και τα πλάθω σε μπαλάκια για να γίνουν κεφτεδάκια ή σε πιο μεγάλες μπάλες για να κάνω μπιφτέκια. Τα ψήνω για 45' στους 180 βαθμούς. Στο εικοσάλεπτο τα γυρνάω από την ανάποδη. Για τη σάλτσα: τσιγαρίζω σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και μόλις ροδίσουν, ρίχνω την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση προσθέτω το μπαχάρι και το βασιλικό και τα αφήνω μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.
- Tip 1: Θα μπορούσαμε να βάλουμε κιμά από γαλοπούλα, όπως και να προσθέσουμε μαιντανό ή δυόσμο στο μείγμα
- Tip 1: Θα μπορούσαμε να τα τηγανίσουμε επίσης αν τα πλάσουμε μικρά μπαλάκια αφού τα αλευρώσουμε ώστε να μοιάζουν με κεφτεδάκια.
- Info: Σε χώρες που δεν τρώνε ούτε χοιρινό ούτε μοσχάρι,όπως Ινδία, κάνουν συχνά κεφτέδες ή μπιφτέκια από κοτόπουλο αλλά κυρίως από γαλοπούλα. Εκεί βέβαια τα συνδυάζουν με πολύ καυτερές σάλτσες και γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.