ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά:
Υλικά:
- Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια αφού τα πλένουμε πάρα πολύ καλά. Αφαιρούμε όλο το άσπρο από τα πορτοκάλια. Βράζουμε τις φλούδες για 10' σε νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι και να γλασαριστούν οι φλούδες. Αν αφρίζει το κατσαρολάκι, με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 1/4 κούπας νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η καραμέλα. Ρίχνουμε το λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο και τα κλείνουμε σε βαζάκι καλά.
- Tip 1: Θα μπορούσαμε να βάλουμε το εσωτερικό από τα πορτοκάλια και όχι τις φλούδες καθώς αυτές πικρίζουν λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.