Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΒΡΑΣΤΟ ΣΟΥΠΑ

ΒΡΑΣΤΟ ΣΟΥΠΑ

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ουρά ή ποντίκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 4 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι αστράκι προαιρετικά
  • Σε χύτρα βράζουμε το μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε το μοσχάρι αφού το αλατοπιπερώσουμε πρώτα. Μόλις ροδίσει το κρέας και από τις 2 μεριές, σοτάρουμε και το κρεμμύδι με το καρότο. Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες αφού βάλουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα. Προσθέτουμε και τις πατάτες και κλείνουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι  να μαλακώσει πολύ το κρέας. 10 λεπτά πριν το κλείσουμε βάζουμε προαιρετικά αστράκι να πήξει το ζουμί.

  • Tip: Αστράκι δεν έβαλα γιατί δεν είχα. Το χρησιμοποιούμε για να ρουφήξει το πολύ ζουμί. Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε το ζουμί με ένα κουταλάκι κορν φλάουρ ή αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.