ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κουνέλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 4 καρότα σε ροδέλες
- 6 μεγάλα μανιτάρια
- 2 κούπες νερό
- χυμό από 1 ντομάτα
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι που έχουμε κόψει σε κομμάτια μεγάλα και το έχουμε αλατοπιπερώσει (αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα το κεφάλι και τα σπλάχνα αν δεν τα τρώτε). Μόλις ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο μεριές, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 5 λεπτά να "ρουφήξει" ζουμί. Προσθέτω τα καρότα, τα μανιτάρια σε ροδέλες, την ντομάτα με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 30' ακόμα. Ρίχνουμε όλο το υλικό της κατσαρόλας σε γάστρα και ελέγχουμε το νερό να έχει τουλάχιστον 1 ποτήρι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Tip 1: Θα μπορούσαμε να βάλουμε όλο το κουνέλι και όχι σε κομμάτια για να είναι πιο ευπαρουσίαστο αλλά υπάρχει κίνδυνος να μη μαλακώσει τόσο πολύ το κρέας.
- Tip2: Ταιριάζει πολύ και με κρεμμυδάκια στιφάδο αλλά λόγω έλλειψης χρόνου αρκέστηκα σε πουρέ.
- Info: Πολλοί βάζουν ξύδι και σκόρδο για να "ξεμυρίσει" όπως λένε όταν μαγειρεύουν λαγό ή κουνέλι. Αυτό ισχύει για το λαγουδάκι όχι όμως για το κουνέλι που δεν μυρίζει καθόλου. Το σκόρδο το έβαλα για γεύση και όχι για μυρωδιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.