Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο ή κόντρα κομμένο σε φιλέτα
  • 1 ποτήρι γάλα ή 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 100 γρ αρακά
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 κσ αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Σοτάρουμε τα φιλέτα καλά και από τις δυο μεριές αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τον ζωμό. Βράζουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος ανάλογα τι επιλέξαμε. Το αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το αλεύρι. Εντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε γάστρα βάζουμε τα υλικά της κατσαρόλας, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας πρώτα (ανάλογα τα γούστα). Προσθέτουμε νερό με το μάτι, αν χρειάζεται, και το ψήνουμε στους 180 για 1-1 1/2 ώρα.

  • Tip 1: Θα μπορούσαμε να βάλουμε και πατάτα αρκεί να μην σερβιριστεί το πιάτο με πατάτα φούρνου ή πατάτες τηγανιτές. Εγώ έκανα πατάτες φούρνου και γιαυτό δεν έβαλα.

  • Tip 2: Σε όλες τις συνταγές εγώ βάζω γάλα αντί για κρέμα γάλακτος για θερμιδικούς λόγους και για να κάθεται το φαγητό πιο ήπια στο στομάχι. Απλά το βράζω πιο πολύ ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.