ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ HORSERADISH
Υλικά:
Υλικά:
- 2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα σε κύβους
- 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
- 1 κσ horseradish
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 2 φέτες γαλοπούλα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι πάρα πολύ καλά μέχρι να μαλακώσουν αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Σε 2 αλουμινόχαρτα βάζουμε αντίστοιχα από ένα φιλέτο κοτόπουλο με το κρασί, τις μισές ντομάτες σε κυβάκια, τη μισή κρέμα γάλακτος, το μισό horseradish, τη μια φέτα γαλοπούλα σε λωρίδες, το κλείνουμε καλά και το ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς
- Tip 1: Το horseradish έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και μια μικρή ποσότητα αρκεί για να δώσει πολύ έντονη γεύση. Καλό είναι να δοκιμάσετε λίγο πριν το βάλετε στο κοτόπουλο γιατί αν δε σας αρέσει, τότε το φαγητό σας θα αχρηστευτεί.
- Info: Το horseradish είναι πικάντικο ραπανάκι του είδους Armoracia rusticana που παρόλο που είναι ρίζα, μεγαλώνει μέχρι 1.5 μέτρα. Η ρίζα στο έδαφος δεν έχει ούτε γεύση ούτε άρωμα. Αν όμως το ξεριζώσεις ένζυμα από το κομμένο φυτό διασπούν μια ουσία που λέγεται σινιγρίνη και παράγουν μια ένωση που ερεθίζει τα μάτια και που όσο περνάει ο χρόνος πικρίζει. Χαρακτηριστικό αυτής της ουσίας βρίσκεται και στο ξύδι. Στα ελληνικά ονομάζεται αλλιώς σάλτσα χρένου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.