Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά:


  • 2 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • χυμό από 1 ντομάτα 
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μια πρέζα μαιντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο τα οποία έχουμε κόψει κομματάκια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές σε κομματάκια και αλατοπιπερώσουμε. Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί ενώ παράλληλα ρίχνουμε και το χυμό της ντομάτας. Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μαιντανό και τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιει όλο το ζουμί. Πιθανόν να χρειαστεί να βάλουμε κι άλλο αλάτι, δοκιμάζουμε λίγο και κρίνουμε.

  • Tip 1: Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και καυτερή πιπεριά, όπως και κρέμα γάλακτος στο τέλος προαιρετικά για πιο πηχτή σάλτσα (και πιο παχυντική φυσικά).


  • Info: Πολύ συχνό πιάτο που σερβίρεται στο Μαρόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.