ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά:
Υλικά:
- 400 γρ κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλυτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κσ μαιντανό
- 1 φλυτζάνι γαλέτα
- 2 αυγά
- 1 κγ δυόσμο
- 200 γρ φέτα τριμμένη
- 1/2 κγ κανέλα
- 1/2 κγ κύμινο
- 1 κσ αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε κατσαρόλα βράζουμε τους καθαρισμένους κύβους κίτρινης κολοκύθας μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να λιώσουν. Το στίβουμε καλά, το βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, δυόσμο, μαιντανό, κρεμμύδι, σκόρδο και σπανάκι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη φέτα, τη γαλέτα και το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μπολ με το κολοκύθι και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια μάζα όλο το υλικό. Τα πλάθουμε, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.