Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ ΦΙΔΕ

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ ΦΙΔΕ

Υλικά:
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κγ κύμινο
  • 1 κγ μπαχάρι
  • 1 κγ πάπρικα
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 1 κούπα φιδέ
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • 50 γρ κουκουνάρι ή σταφίδες
  • 50 γρ γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο


    Μαρινάρουμε το κοτόπουλο βάζοντας το σε μπολ με το κύμινο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα γυρνώντας το στο μισάωρο να ποτίσει καλά. Μετά από μια ώρα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι και προσθέτουμε τα κοτόπουλα μαζί με το ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Σε τηγανάκι μικρό τσιγαρίζουμε ελαφρά το φιδέ με λαδάκι, προσθέτοντας το καλαμπόκι, το κουκουνάρι (ή σταφίδες) και τη γαλέτα μέχρι να γίνουν κρατσανιστά. Προσθέτουμε τον κρατσανιστό φιδέ στο ρύζι που βράζει 3 λεπτά πριν το σβήσουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.