Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά:
  • 1 κουτί σφολιάτα
  • 400 γρ σπανάκι
  • 150 γρ φέτα τριμμένη 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και άλλα σκληρά μέρη. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Αφού κομματιάσουμε τη φέτα, τη βάζουμε στο σπανάκι μαζί με τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας καλά το τηγάνι ώστε να μην ψηθεί το αυγό και να πάει παντού στο μείγμα. Τέλος, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και την αφήνουμε να δέσει. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια, τόσα όσα τα πιτάκια που θέλουμε να φτιάξουμε. Βάζουμε υλικό στη μέση κάθε κομματιού σφολιάτας και τα τυλίγουμε σαν φάκελο ή κυκλικά σαν ρολάκια ή μισοφέγγαρο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν θέλουμε για να βγουν πιο ξεροψημένα τα αλείφουμε πριν τα βάλουμε στο φούρνο με βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.